Mūsų istorija

Malonu susipažinti – mano vardas Loreta.  Nors už ledų gamybos įrengimų stovėsiu aš, tačiau nevadinu tai vien savo verslu. Nepadaryčiau jo be šeimos pagalbos. Vyras Donatas ne tik savo rankomis įruošė ledainės patalpas, bet ir padeda užauginti gaminiams naudojamas uogas, sutaiso bėgančius kranus ir laiko ant savo pečių visus techninius reikalus. Sūnus Tadas, dukra Lina ir jų draugai – produkcijos ambasadoriai - trykšta ragauti naujus skonius ir padėti prekiauti. Taigi, turiu visą pulką pagalbininkų. 
Į Zarasų kraštą su šeima atsikėlėme 2014  metais, grįžę iš užsienio. Abu su vyru niekada nevadinome savęs emigrantais, tiesiog norėjome užsidirbti savo svajonių sodybai. O ir 
Zarasus pasirinkome neatsitiktinai -  mus iki šiol žavi šio krašto gamta ir autentika.
Studentaujant pačiai teko padirbėti Cran –Val Scoop šeimyninėje ledainėje JAV, Masačusetso valstijoje. Todėl apie amerikietiškus ledus galiu papasakoti ne iš vadovėlių ... Matant šeimininkų meilę ir užsidegimą tam, ką jie daro, su pagarba tyliai mokiausi ir paslapčia svajojau apie panašų verslą.  Tiesa, tada nebuvo aktualūs terminai - žiedinė ekonomika, tvarus verslas ir pan. Savo akimis mačiau tik praktinius pavydžius – pienas ledams gaminti buvo tiekiamas iš vietinių ūkininkų ūkių, o ledų parduotuvėlėje vyravo sezoniškumas – visi laukdavo ledų iš plokščiųjų persikų, mėlynių ir kitų gėrybių iš aplinkinių fermerių laukų. Kiemas kvepėdavo nuo šeštadienio rytais kepamų rankų darbo XL dydžio vaflių, kurių nelikdavo per pusdienį... O smagiausia, kad ledainė buvo įsikūrusi ne mieste, o gamtoje, fermerio sodyboje. Pasičiupę didžiules porcijas ledų, vaikai krykštaudami lėkdavo apžiūrėti auginamų karvučių, lamų, triušiukų. 
Skandinaviškas minimalizmas, atsakingas požiūris į gamtą, ramus ir racionalus verslo planavimas – viso to išmokau gyvendama ir dirbdama Norvegijoje. Teko dirbti visur –  suktis virtuvėje, organizuoti darbus Stavangerio prekybos centre Ikea  ir kituose objektuose. Net grįžus į Lietuvą, dar 4 metus dirbau administracinį darbą nuotoliniu būdu. Iš arti mačiau ir praktiškai mokiausi verslo organizavimo patirties, kuri pravertė kuriant savąjį verslą jau čia, Lietuvoje, Zarasų krašte. 
Darbuojantis svetur  pačiai teko sutikti tikrų kokybiško ir natūralaus maisto entuziastų, kurių pasakojimai ir kartu gaminami  patiekalai keitė požiūrį į maisto kultūrą. Atsirado noras geriau pažinti atskirų šalių gastronominę istoriją, tradicijas.  Mielai su jumis dalinsiuosi ne tik gaminių skoniu, bet ir papasakosiu apie visų jų  atsiradimo pasaulyje ir mūsų šeimyninėje manufaktūroje istorijas, tad sekite mūsų FB  https://www.facebook.com/Skonus-110363311223337

Mano idėjos, ekonominis išsilavinimas, praktinė darbo patirtis - Zarasų - Visagino regiono Vietos Veiklos Grupės plėtros strategijos priemonės ir darbuotojų geranoriškumas - Nacionalinės Mokėjimo Agentūros finansuojami projektai - štai tokio gražaus derinio dėka vystomas projektas Nr. ZARA-LEADER-3A-D-13-01-2020, skirtas produkcijos perdirbimui . Trišalė sutartis pasirašyta 2020 m.
2021 m. gautas Zarasų rajono savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų rėmimo programos finansavimas.
Įgyvendinus projektą bus nupirkti įrengimai ledų ir liofilizuoto sorbeto gamybai, sukurta darbo vieta kaimo vietovėje, pradėtas inovatyvus ir konkurencingas žemės ūkio produkcijos perdirbimo verslas. Projektas prisidės prie ekonominės regiono plėtros, bus sukurti nauji produktai, įvairinantys gastronominę regiono kultūrą.