Džiaugiamės, galėdami pasiūlyti ledų ir šerbetų, gaminamų pagal Italijos gelato meistrų technologiją.

Nors tiesioginis gelato vertimas į lietuvių kalbą ir yra ledai, tačiau itališkieji gelato yra tirštesni ir liesesni negu mums įprasti ledai. Gaminant gelato ledus tirštumas išgaunamas šaldymo proceso metu juos labai lėtai maišant ir stengiantis sušaldyti kuo mažiau oro. Gelato leduose yra 20-30% oro, tuo tarpu tradiciniuose leduose 40 -60% yra oras. Gelato ledų gamyboje naudojama daugiau pieno negu grietinėlės, taigi juose mažiau riebalų. Paprastai gelato ledų riebumas yra 6-8%, tuo tarpu tradiciniuose leduose riebalų kiekis 12-26%. TIKRI gelato ledai gaminami be jokių pridėtinių cheminių konservantų ir dažiklių. Išskirtinė šių ledų savybė - švelni kreminė konsistencija ir daug natūralaus skonio. Nenustebkite, jei atsidarius indelį, ledai jums pasirodys kieti - juos reikia porą minučių palaikyti kambario temperatūroje. Puiki proga pradėti pokalbį ar pasiruošti puodelį kvapnios kavos. Kviečiame paragauti! Gamybai naudojame  modernias technologijas (liofilizavimą), todėl mūsų leduose skonis, spalvos ir  aromatai kuriami iš aukščiausios kokybės natūralių produktų, be pridėtinių kvapų, dažiklių ir konservantų. 

Tradicinį Italijos vasaros desertą papildėme subtiliais lietuviškais skoniais – mėtomis, čiobreliais, medumi, juoda duona. Šaldikliuose rasime ledus  su mėtomis ir šokoladu, čiobrelių medumi ir sezamo sėklomis, gira ir juoda duona, avietėmis ir braškėmis, šaltalankiais, citrinomis, pistacijomis, vanile ir Oreo sausainiais ir daug kitų derinių. 

O išskirtinio skonio gilių kavos ledus rasite Stelmužėje, "Gurmaniška Gilė" lauko prekyvietės vitrinose.

Ledais prekiauja restoranas "Serpent" Dusetose, "Gurmaniška Gilė" Stelmužėje, o šiais metais jų ieškokite galerijos "Rožės ir Lelijos" rezidencijoje Zarasų Pasaže Bukontog. 1, Zarasuose.   

Manufaktūroje taip pat liofilizuojame gėrybes iš savo ūkio. Savo gerbėjams siūlome saldainukus iš natūralių uogų. Jų skonis - natūralus ir tikras, puikiai pakeičia saldumynus su dideliu kiekiu cukraus ir pridėtiniais dažais, kvapais ir koncervantais. Kviečiame ragauti:

  1. Liofilizuotų aviečių saldainukai. Sudedamosios dalys: aviečių tyrė 51 % (90% avietės, cukrus 10 %), obuolių tyrė, natūralus augalinis tirštiklis agaras, inulinas. Grynasis kiekis 36g. Indelio kaina 3 Eur

  1. Liofilizuotų braškių saldainukai. Sudedamosios dalys: braškių tyrė 69% (90% braškės, cukrus 10 %), obuolių tyrė, pasifloro sultys, inulinas, natūralus augalinis tirštiklis agaras. Grynasis kiekis 34g. Indelio kaina 3 Eur

  2. Liofilizuotų šaltalankių saldainukai . Sudedamosios dalys: šaltalankių tyrė 45% (šaltalankiai 80%, cukrus 10%) obuolių tyrė, kriaušių tyrė, natūralus augalinis tirštiklis agaras, inulinas .Grynasis kiekis 38g. Indelio kaina 3 Eur.

  3. Liofilizuotos braškės 280ml - 3 Eur, 520 ml - 5 Eur.

  4. Liofilizuotos avietės 280 ml - 3 Eur.

Gaminami liofilizuotų skanėstų kiekiai nedideli, nes liofilizuojame tik savo ūkio uogas ir vaisius. Skanėstais prekiaujame miestų švenčių, mugių metu. Užsisakyti galima asmenine žinute tel. 864701787. Gaminame ir pagal išankstinius užsakymus.